Hidroelectrica S.A.

  • Rezumatul investiției
  • Deţinerea Fondului 19,94%
  • Sector Producţia de energie electrică
  • Website Click Here

Infiintata in anul 2000, Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.

Cu o productie in an mediu hidrologic de peste 17 TWh generata in sucursale amplasate strategic pe teritoriul tarii, Hidroelectrica furnizeaza cca. 30% din productia totala a tarii, in functie de hidraulicitatea anului, in timp ce media volumului serviciilor de sistem din ultimii 10 ani este de cca. 70% din totalul serviciului de reglaj secundar, cca. 84% din serviciul de rezerva tertiara rapida si 100% din serviciul de asigurare a energiei reactive debitata sau absorbita din retea in banda secundara de reglaj a tensiunii, din necesarul Sistemului Energetic National.

Societatea este administrata in prezent in sistem dualist, de catre un Directorat sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere.

In data de 31 martie 2022, acționarii Hidroelectrica (Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea) au aprobat în cadrul adunării generale a acționarilor companiei, inițierea demersului de listare ("IPO") a acțiunilor Hidroelectrica la Bursa de Valori București ce va avea loc ulterior unei oferte publice de vânzare a acțiunilor deținute de Fondul Proprietatea în companie.

 

Documente